Elevene opplever mestring når de får vise hva de kan

 
 

Hvem: Fargespill

Hva: Gatefest i Fridalen’s skolegård.


 

Fridalen skole inviterte til gatefest i skolegården for å avslutte skoleåret med dans og musikalske innslag fra alle klassene, sammen!

- Gatefesten har vært så viktig for oss. Når elevene våre får lov å skinne på scenen på denne måten og vise hva de kan mestre så gjør det noe med elevene. De vokser av oppmerksomheten de får, og de får positive erfaringer som styrker selvfølelsen. De blir stolt av seg selv, av klassen og av skolen sin, forteller Canet Demir, lærer på skolen.

 

Gatefesten markerte også slutten av første samarbeidsår med Fargespill. I partnerskap med Grieg Foundation skal Fargespill jobbe intensivt med Fridalen skole over to skoleår for å iverksette Fargespill-metoden på̊ hele skolen.

 

Ved å involvere foreldre sammen med elevene, lærerne og alle andre som rører seg på skolen legger man tilrette for en fellesskapsfølelse, og sammen kan man skape noe som ingen hadde klart alene.

 

Demir fortsetter: - I tillegg får vi stolte foreldre som ser barna sine skinne på scenen. Det er slike opplevelser som setter spor og blir husket.

 
 

Fargespill-metoden tar utgangspunkt i spørsmålet "hva har du?", ikke "hva mangler du?". Fordi metoden handler om hvordan vi møtes som mennesker, har den relevans i alle sammenhenger hvor relasjoner mellom mennesker er viktige.

Fargespillmetodikken er anerkjent av Høyskolen på Vestlandet (HVL) som en pedagogisk retning, og i 2014 startet Stiftelsen Fargespill et samarbeid med HVL om et 15-studiepoeng etterutdanningskurs for lærere, kalt Interkulturell pedagogikk og Fargespillmetodikk.

 
 

- En av de viktigste ingrediensene i læring er vår egen tro på at vi faktisk er i stand til å lære. Den troen blir styrket hver gang vi mestrer noe. Det er selvsagt viktig hva vi lærer, men det aller viktigste er at vi lærer, sier Ole Hamre, kunstnerisk leder og grunnlegger av Fargespill.

 

Alle elevene jobbet over en lengre periode med å forberede ulike innslag som de kunne vise til alle som deltok på gatefesten. Skolegården ble utsmykket med tegninger og tekster på ulike morsmål, det ble solgt mat og kaker i tillegg til et minimarked, hvor all inntekt gikk til Stiftelsen Nyenga.

 

Skolekorpset åpnet hele forestillingen med marsjer og de fleste klassene hadde øvd inn sanger som de opptrådte i tur og orden. GuBe-og jentekoret fra Årstad kirke sang også, sammen med musiker og forfaBer Vegard Markhus. Elevene som vant skolens «talent» viste frem vinnernumrene sine og arrangementet ble avsluttet med urframføringen og allsang av Fridalen skole sin skolesang.

 
 
 
 

Related stories



STORIES FROM OUR PRIORITY AREAS

All  ·  Children & youth  ·  Music & culture  ·  Health & research  ·  Climate action  ·  Social impact investment


Previous
Previous

SOS Children’s Villages Eswatini - Sebenele’s story

Next
Next

Overrasket medelever med lysende «Fargespill» på skolen